Ovo je odličan, osvježavajući desert koji vole baš svi. Za posluživanje stavite nekoliko zrna nara te preko njih prelijte vrhnje i stavite u hladnjak na nekoliko sati
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 300 ml punomasnog vrhnja
- 70 g šećera
- žličica vanilin šećera
- 2 listića želatine
- 300 ml mlaćenice
- 100 g šećera
- 200 g nara
Priprema:
Zagrijte vrhnje, šećer i vaniliju. Izmiješajte pa maknite s vatre i dodajte želatinu koju ste prethodno namočili u vodi i istisnuli višak tekućine. Izmiješajte pa dodajte mlaćenicu. Za posluživanje stavite nekoliko zrna nara te preko njih prelijte vrhnje i odložite u hladnjak na nekoliko sati. Za voćni umak pristavite 100 g šećera i 50 ml vode te pustite da vrije dok se šećer rastopi i tekućina postane sirupasta. Maknite s vatre i dodajte nar. Ulijte sirup na Panna cotu i ohladite.