Panna cotta je super osvježavajući desert koji je spreman za čas, a osvojit će sve ukućane i goste. Dodajte joj malo malina za ravnotežu okusa
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 750 ml slatkog vrhnja
- 3/4 šalice šećera
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 2 paketića želatine
- 150 ml vode
- 4 šalice malina
Priprema: Zagrijte u posudi 500 ml vrhnja i 1/2 šalice šećera. Kad se šećer otopi, maknite s vatre i dodajte vaniliju. Pomiješajte želatinu sa šest žlica vode, ostavite da stoji deset minuta te umiješajte smjesu u toplu kremu od vanilije.
Ulijte kremu u čaše i stavite u hladnjak na četiri sata. Zagrijte u posudi voće, 1/4 šalice vode i 1/4 šalice šećera. Kad zakipi, neka kuha još 20 minuta. Istucite u šlag 250 ml slatkog vrhnja. Na ohlađenu kremu dodajte umak od ribizla i šlag te ukrasite voćem.
POGLEDAJTE NOVU EPIZODU KUHARSKOG BOOTCAMPA: