Bezbroj bezuspješnih pokušaja kuhanja poširanog jajeta, od izuma Britanca Howarda Golda, postat će uspješnica već iz prvog puta. Mozgajući godinu dana za trgovinu kuhinjske opreme Lakeland kako savršeno poširati jaje i isfrustriran tradicionalnom metodom, došao je do izuma vrećice koja nalikuje gigantskoj vrećici za čaj. Tvrdi da je potpuno otporna na temperaturu i vodu te da se u njoj jaje kuha u svom savršenom obliku.
Vrećica se najprije postavi u manju čašu, jaje se izlije u nju te s vrećicom stavi u ključalu vodu. Vrh vrećice je otvoren, a za razliku od dosadašnjih pomagala za poširanje jajeta, ovo nije načinjeno od sintetičkih materijala. Nakon šest minuta, jaje je poširano i skuhano. Vadi se rupičastom žlicom, odlaže na tanjur kako bi se jaje ocijedilo, a potom samo istrese na tanjur. Pakiranje od 20 Poachetsa koštaju 25 kuna i mogu se naručiti preko stranice lakeland.co.uk.
U galeriji pogledajte video kako uz Poachets napraviti savršeno poširano jaje.