To je to što me zanima!

Pametne narukvice za starije mogu spasiti život, danas su ih besplatno dijelili u Vinkovcima

Riječ je o više nego korisnoj narukvici koja omogućava provjeru krvnog tlaka, otkucaje srca, dnevni broj koraka i točnu lokaciju na kojoj se starija osoba nalazi
Vidi originalni članak

Društvo Hrvatska žena Vinkovci u okviru projekta financiranog iz sredstava Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, osigurala je besplatne pametne narukvica s GPS lokatorom za starije osobe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Narukvica omogućava provjeru krvnog tlaka, otkucaje srca, dnevni broj koraka i točnu lokaciju na kojoj se starija osoba nalazi. Ako je osoba u opasnosti pomoću narukvice može nazvati kontakt osobu ili aktivirati SOS funkciju.

OBUHVAĆA 3.800 UMIROVLJENIKA Vinkovački umirovljenici dobit će uskrsnice od 40 do 60 eura

Riječ je o više nego korisnoj narukvici koja omogućava provjeru krvnog tlaka, otkucaje srca, dnevni broj koraka i točnu lokaciju na kojoj se starija osoba nalazi. Što je možda i najvažnije, ako je osoba u opasnosti, primjerice ako padne i ne može sama ustati ili ako osjeti neke ozbiljne zdravstvene tegobe, pomoću narukvice može nazvati kontakt osobu ili aktivirati SOS funkciju.

Narukvica je vrlo jednostavna za korištenje, gotovo poput sata. Ima samo jedan aktivacijski gumb, koji omogućuje aktivaciju mjerenja i po potrebi alarm.

Podjela prvih besplatnih narukvica bila je danas u prostorijama društva Hrvatska žena u Vinkovcima. Zainteresiranih je bilo više nego što je narukvica pa se morala raditi lista prioriteta, a dogovaraju se i sredstva za nabavu druge pošiljke narukvica.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare