To je to što me zanima!

Palačinke iz pećnice: Fino jelo sa sirom, špinatom i rajčicama

U smjesu možete dodati i komadiće kuhane šunke. Također, kod ovog recepta ne morate nužno rolati palačinke, već ih možete slagati kao lazanje - palačinka, sloj smjese... i tako dok ne potrošite sve sastojke
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 150 g nasjeckanog smrznutog špinata
  • 250 g ricotta svježeg sira
  • malo više svježe ribanog muškatnog oraščića
  • 2 žlice umaka od rajčice (gotovi umak za tjesteninu)
  • 1 žlica ribanog cheddara, parmezana ili Gruyère sira
  • sol po potrebi
  • 6 palačinki

Postupak:

Napravite malo gušću smjesu za palačinke, slanu varijantu, i ispecite šest komada. Potom upalite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.

Špinat odmrznite u mikrovalnoj pećnici, ostavite da se ohladi 1 do 2 minute pa iz njega istisnite što više tekućine. Nakon toga ga pomiješajte s ricottom, muškatnim oraščićem i malo soli. Nadjenite palačinke tom smjesom špinata, zarolajte ih i složite na protvan.

Potom ih prelijte umakom od rajčice i na to stavite naribani sir. Pecite 15 do 20 minuta, prenosi bbcgoodfood.com.

BEZGLUTENSKA PREHRANA Fini recepti bez glutena: Sastav pšenice koju su ljudi jeli prije 40 godina nije isti kao danas

Napomena: U smjesu možete dodati i komadiće kuhane šunke. Također, kod ovog recepta ne morate nužno rolati palačinke, već ih možete slagati kao lazanje - palačinka, sloj smjese, palačinka... i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh stavite umak i malo naribanog sira.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • VolbeatDbv 17.03.2022.

    Odlično, umjesto mikrovalne, preporučam špinat prodinstati u tavi i pri kraju dodati češnjak da zamiriše, a tek kad se ohladi - onda sir

  • Nap* 17.03.2022.

    Najzdravije palacinke😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare