To je to što me zanima!

Palačinke bez šećera sočnije su i aromatičnije od onih klasičnih

Palačinke su svima omiljeni obrok jer su brze i jednostavne za pripremu, a uvijek su ukusne. U ovoj voćnoj verziji iznenadit ćete se mekom teksturom i slatkoćom bez šećera
Vidi originalni članak

Kad treba klincima spremiti nešto na brzinu ili baš se vam jede slatki brzi zalogaj, iskušajte ovaj recept za nježne i mekane palačinke od banane i zobenog brašna.

POGLEDAJTE VIDEO: Male tajne za savršene palačinke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema vam neće oduzeti puno vremena, a možete ih jesti bez grižnje savjeti jer ne sadrže konzumni bijeli šećer ni bijelo brašno.

Sastojci:

  • 2 banane
  • 1 jaje
  • 2 - 3 dl bademovog mlijeka
  • korice od 2 naranče
  • 1 vrećica arome vanilije
  • 150 - 200 g zobenog brašna
  • kokosovo ulje

Priprema: Banane štapnim mikserom izmiksajte u glatku smjesu. Jaja umutite sa malo mlijeka i dodajte bananama te ručno umutite ostale sastojke. Kombinirajte količine dok ne dobijete gustu smjesu.

Tavu za palačinke kistom premažite kokosovim uljem, zagrijte i na vruće izlijevajte smjesu tako da ostane mjesta između palačinkica. Pecite sa svake strane oko dvije minute. Poslužiti tople uz željene kombinacije, a u ovom slučaju sa sirupom od datulja i svježim jagodama.

RECEPT Ideja kako iskoristiti prezrele banane - napravite sočan desert

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 29.05.2021.

    bolje bez secera stavi se poslije ionako marmelada ili  nutella

Komentiraj...
Vidi sve komentare