Sastojci:
- 2 žutanjka
- 1/4 šalice šećera
- 1/2 šalice mlijeka
- 3/4 šalice mješavine za palačinke
- 4 bjelanjka
Za posluživanje:
- maslac
- slatki sirup ili pekmez
- razne bobice (kupine, maline, jagode i slično)
- šlag po želji
Trebat će vam i okrugli metalni kalupi za pripremu.
Priprema:
Izmiješajte s mikserom žumanjke, šećer, mlijeko i mješavinu za palačinke u velikoj posudi sve dok smjesa ne postane kompaktna i ne nestanu grudice. U drugoj posudi s mikserom istucite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg. Pažljivo umiješajte snijeg u smjesu za palačinke i pazite da se snijeg ne rastopi.
Namastite dva metalna kalupa i stavite na tavu te namjestite plamenik na najmanju vatru. Napunite otprilike 3/4 kalupa s mješavinom, pokrijte tavu s poklopcem i ostavite da se kuha na laganoj vatri oko 10-ak minuta, sve dok se sredina palačinki ne bude skoro pa gotova.
Sa špatulom lagano odvojite dno palačinki od tave i oprezno ih preokrenite. Kuhajte još 5 minuta te ih poslužite s maslacem, slatkim sirupom ili pekmezom te šumskim voćem ili nekom vrstom bobica, a odlično je i sa šlagom.
Pogledajte u videu kako izgleda priprema: