To je to što me zanima!

Ovu 'sitnicu' odradite svako jutro za bolji san tijekom noći

Dnevne rutine velik su dio pripreme za spavanje, a i imaju velik utjecaj na kvalitetu sna. Ako odradite ovu kratku rutinu ujutro, može vam biti od velike koristi
Vidi originalni članak

Iako imamo osjećaj da se pripreme za spavanje odvijaju neposredno prije ulaska u krevet, to ipak nije točno. Kako ćete spavati ovisi o vašim dnevnim navikama tijekom cijeloga dana, a postoji jedna sitnica koju možete napraviti odmah ujutro kako bi vam san navečer bio dubok i kvalitetan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Radi se o pospremanju kreveta. Iako se čini nevažnim, ta rutina vam donosi osjećan postignuća, reda i mira, što doprinosi općoj smirenosti. Iako znanstvenih dokaza da će vam pospremanje kreveta donijeti bolji san nema, istraživanja pokazuju da rutine mogu pozitivno utjecati na san. Evo koje još navike možete uvesti u svakodnevicu da bi dugoročno poboljšali 'punjenje baterija' tijekom noći.

1. Pustite svjetlost u sobu

Ako spavate u mraku, to je odlično za kvalitetan san. Ujutro će vam prirodnom ritmu pomoći puštanje svjetlosti u sobu, pa otvorite prozor, maknite zavjese i upijte svjetlost.

2. Vježbajte

To ne mora biti teški trening od kojeg ćete se oznojiti, važno je da se pokrenete. Odite u kratku šetnju, zagrijte tijelo ili napravite nekoliko vježbi istezanja. Joga je odlična za jutarnje razgibavanje, pa isprobajte opciju koja vas se najviše dojmila. 

ISPREKIDAN SAN Stalno se budite u 3 ili 4 ujutro? Evo što može biti uzrok tome

3. Napravite si ukusan napitak

Razmazite sami sebe, jer ćete se podsvjesno osjećati bolje ako uložite trud i vrijeme za vlastiti užitak. To može biti prirodni cijeđeni sok, čaj ili kava, tijekom čijeg ćete se ispijanja opustiti bez gledanja u ekran i pripremiti za ritam cijeloga dana. 

4. Pišite dnevnik

Pisanje misli i vježbi zahvalnosti puno pomaže pozitivnom tijeku misli koji vas zatim može držati kroz cijeli dan. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • mars7 20.08.2024.

    Topla cokolada pomaze 👍

  • vidime 20.08.2024.

    Vježba ujutro ili navečer za bolji dan i ljepši san 😄

  • 20.08.2024.

    Napravim ☕️ I odmah nakon par srkova odem na 🚽 I tamo pustim 💩.

Komentiraj...
Vidi sve komentare