To je to što me zanima!

Ovo ljeto napravite sangriju: Voćno vino idealno za partyje

Bilo da volite bijelo vino ili ste više ljubitelj crnog, sangrija se radi od obje opcije, a vrlo je osježavajuća i ukusna. Ako želite pojačati njezino djelovanje dodajte još alkohola poput kruškovca i ruma
Vidi originalni članak

Vino, narezano voće, limunov sok, liker i šećer glavni su sastojci omiljenoga latino-koktela. Sangria je voćno vino podrijetlom iz Španjolske i Portugala, a ime je dobila od španjolske riječi “sangre”, što znači “krv”, zbog crvene boje koja simbolizira strast, zdravlje i vitalnost. Mješavina vina i voća od davnina se koristila kao afrodizijak za buđenje libida. Osim uobičajenoga crnog vina može se koristiti i bijelo. 

POGLEDAJTE VIDEO:Tajne uživanja u vinu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U nastavku slijede tri recepta za sangriju koji su odlični za ugodno ljetno druženje.

Bijela sangria

Sastojci: 3 jabuke, 1/4 dinje, 5 naranči, 3 limuna, 1 l bijelog vina, 30 dag šećera

Priprema: Narežite jabuke (neoguljene) i dinju na kockice, limun i naranču iscijedite, dodajte bijelo vino te uspite šećera. Promiješajte i stavite neka se hladi u hladnjaku najmanje tri sata. Poslužite hladno.

Sangria od šumskog voća 

Sastojci: 30 dag kupina, 30 dag malina, 30 dag ribizla, korijen đumbira, l crnog vina, 30 dag šećera, 3 limuna

Priprema: Kupine, maline i ribizle očistite te prelijte litrom vina i pospite šećerom. Iscijedite limun pa dodajte u mješavinu. Ogulite đumbir, naribajte ga pa umiješajte i ohladite.  

Savjet: Poslužite sangriju dobro ohlađenu te ukrasite listićima metvice i ploškama agruma.

Sangria s rumom, kruškovcem i votkom

Sastojci: 2 litre crnog vina, 300-500 g šećera (po želji), 1-2 bočice Kruškovca, 1-2 bočice votke, 1 bočica ruma, 1 litra prirodnog soka od naranče, 1 litra mineralne vode, sezonsko voće: jabuke, grožđe, naranča...

Priprema: U velikom loncu pomiješajte šećer, vino, rum, votku, kruškovac i voće te ostavite da tako odstoji par sati. Dodajte sok od naranče i mineralnu vodu te sve dobro promiješajte i ostavite da odstoji na hladnom mjestu te promiješajte svakih pola sata. Poslužite rashlađenu u visokim čašama sa žlicom za voće.

Savjet: Što dulje držite voće u sangriji, to će ona biti ukusnija. Naravno, možete u nju staviti kockice leda kako bi bila što više osvježavajuća.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Nap7 06.06.2022.

    Za ljetne beach partye odlicno

  • 06.06.2022.

    Dinja..i to jedna četvrtina..? U originalni recept ide breskva, jabuka i naranča, nikakva dinja...po meni bi samo pokvarila okus.

  • 05.06.2022.

    Izbacila bih kruškovac ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare