Nemojte bacati koru od luka, mrkve ili stabljike zelenila. Od njih napravite povrtni temeljac. Iskoristite stari stalak za sušenje posuđa kao organizator stvari za čišćenje ispod sudopera
Vidi originalni članak
Kućanski poslovi za neke mogu biti vrlo naporni, ali zato postoje trikovi i savjeti koji će te zadatke pojednostaviti i olakšati. Ovi savjeti pomoći će vam da lakše održite neku hranu svježom, da ju lakše pripremite te da lakše pojedine stvari očistite.
POGLEDAJTE VIDEO:
- Kako pri otvaranju gazirano piće ne bi 'eksplodiralo', prije otvaranja udarite nekoliko puta o vrh čepa.
- Ako uvijek pojedete polovicu bananu i drugu polovicu želite ostaviti za sutra, izrežite dio kore od polovice koju ste pojeli i na nju prislonite polovicu koju planirate pojesti sutra. Tako će odrezani dio banane ostati svjež.
- Srebro možete očistiti i s kečapom.
- Ako želite da vam avokado što prije dozre stavite ga u brašno. Možete koristiti integralno i pšenično, odnosno koje god imate. Potrebno vrijeme da avokado dozre je 3 do 4 dana. Kada dozre avokado će imati savršenu konzistenciju.
- Sir u komadu možete narezati s ljuštilicom.
- Umjesto bacanja, stabljike kopra mogu se koristiti za pečenje mesa ili ribe. Kopar se dobro slaže s ribom.
- Nemojte bacati 'otpad' od hrane: koru od luka, mrkve, stabljike zelenila, koru od češnjaka. Od toga možete napraviti dobar temeljac.
- Kako vam dok miksate ne bi sve otišlo izvan posude i po kuhinji, stavite plastičnu vrećicu preko kako biste prostor održali čistim.
- Visokokvalitetni sapun možete držati u ormaru gdje vam stoji odjeća kako bi lijepo mirisala.
- Iskoristite stari stalak za sušenje posuđa kao organizator ispod sudopera, piše Brightside.