Ako imate želučane tegobe, posegnite za prirodnim pripravcima. Uzmite korijen đumbira, duljine od 2,5 do 5 centimetara, 1 do 2 šalice vode, med (po želji). Operite, ogulite i naribajte ili sitno nasjeckajte korijen đumbira.
POGLEDAJTE VIDEO:
U međuvremenu stavite vodu na štednjak i dodajte đumbir. Kuhajte oko 3 minute, a zatim pustite još 2 na laganijoj vatri. Maknite s vatre, procijedite i dodajte med ako vam paše. Pijuckajte polako.
Pomoći će i jabučni ocat. Koristi se kao prirodni čistač ili kao antiseptik, ali može se koristiti i kao pomoć za probleme s probavom, jer pomaže apsorbirati hranjive tvari i ublažiti bol u želucu.
Stavite nekoliko žličica u čašu hladne ili tople vode. Da bi se apsorbirale hranjive tvari, pijte prije obroka. No, koristite isključivo jabučni ocat, ne neke druge vrste.