Ovčica za uskršnji doručak
Sastojci: svježi kravlji sir, integralni kruh, rotkvica, vlasac
Priprema: Kruh narežite na tanke šnite, u kalup ovčice napunite sirom i dobro pritisnite na kruh. Travu napravite od listića vlasca, a uši ovčice ukrasite dijelovima rotkvice, a oči i uši vlascem.
Zeko na kruhu
Sastojci: sir, kruh, rotkvica, vlasac, mladi luk
Priprema: Kruh narežite na tanke šnite i potom poslažite sitno rezane komadiće stabljike mladog luka. Kalupom izrežite oblik glave zeca i dodajte na kruh. Oči i brkove zeca napravite od listića vlasca, a usta i obraze od ploška rotkvice. Ako želite da bi tanjur bio još veseliji ukrasite ga ploškama rotkvice.
Nema Uskrsa bez pilića
Sastojci: Kruh, sirni namaz, vlasac, sir, kuhana jaja, rotkvica, mladi luk
Priprema: Nakon što ste kruh narezali na tanke šnite, namažite sirni namaz, a na njega stavite sitno rezane komadiće stabljike mladog luka. Kalupom izrežite dva pilića i stavite svakoga na jedan kraj kruha. Krila napravite od rotkvice, a oči od komadića vlasca. Plošku kuhanog jajeta stavite na sredinu i ukrasite listićima rotkvice i vlasca. Ako želite umjesto pilića možete isprobati oblik zečeva.
Sendvič s pilićima i zečićima
Sastojci: kruh, sir, rotkvica, vlasac, koktel-rajčica
Priprema: Nakon što ste kruh narezali na tanke šnite, kalupom iz sira izrežite oblik pilića, zeca i jajeta. Travu napravite od listića vlasca, a cvijeće od ploški rotkvice i polovica koktel rajčica. Poslije toga stavite piliće ili zečeve na kruh i kao oči stavite komadiće vlasca, a za piliće krila načinite od rotkvice.
Mišići-sendvič
Sastojci: svježi sir, mladi luk, vlasac, crvena paprika, kajzerica
Priprema: Kajzericu prerežite na pola i namažite svježi sir. Oči mišića napravite od komadića mladog luka, a njušku od komadića crvene paprike, a brkove od vlasca.
Još uskrsnih recepata potražite u našem Uskrsnom specijalu. Svaki dan očekuju vas novi recepti i trikovi za pripremu najfinijih jela, pisanica i kolača.