Ako ste veliki ljubitelj krumpira u svim verzijama, pa ga rado imate pri ruci i kao grickalicu uz dobar film, ove rolice od krumpira mogle bi vas oduševiti. Odličan su izbor za klince, jer će ih podsjetiti na čips, a ne sadrže puno ulja, te dobra ideja da na brzinu napravite nešto prije nego stignu gosti.
Jednostavne su za pripremu i vrlo ukusne. Ipak, sadrže kalorične dodatke, pa treba obratiti pažnju na to da ne pretjerate s grickanjem.
POGLEDAJTE VIDEO: Pripazite s krumpirom koji je proklijao!
Evo recepta:
Sastojci:
- jedan veliki krumpir za rolice i oko 450 grama krumpira za kuhanje
- oko 1/2 šalice vrhnja
- oko 3/4 šalice Gruyere sira, ili nekog slično mekanog sira
- malo soli i muškatnog oraščića
- malo ulja za premazivanje
Priprema:
Nekoliko listova alufolije iskoristite tako da napravite mali valjak oko kojeg ćete omotati kriške krumpira. Jedan široki krumpir ogulite i naribajte ga preko onog dijela ribeža na kojem se ribaju kriške. Trebali biste dobiti široke kriške krumpira, kao da ćete pripremati čips. Omotajte ih oko rolica od alu papira, poslažite u lim za pečenje i premažite četkicom koju ste namočili u ulje.
Stavite rolice u peć, koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva i pecite oko 8 do 9 minuta, odnosno dok krumpir ne dobije zlatnu boju.
U međuvremenu, ogulite ostatak krumpira, narežite na sitnije kocke i prokuhajte u vodi kojoj ste dodali malo soli. Kad je krumpir kuhan, dodajte vrhnje, pa ga gnječilicom izgnječite u pire.
Vratite lonac na vatru, pa dodajte sir, koji ste prethodno naribali, kako bi se brže rastopio. Posolite i dodajte muškatnog oraščića po želji. Miješajte na vatri dok se sir ne otopi.
Smjesu stavite u vrećicu kojom kolače punite kremom, pa napunite svaku rolicu smjesom od krumpira i sira i - poslužite.
Pogledajte video s receptom za pripremu: