To je to što me zanima!

Ovaj chef tvrdi da zna recept za Big Mac umak, isprobajte ga!

Osim samog recepta, kuhar je komentirao jednu dilemu o kojoj se često raspravlja među ljubiteljima McDonald'sa - jedan sastojak ipak ne ide u umak, a mnogi smatraju da ide
Vidi originalni članak

Bivši kuhar McDonald'sa Mike Haracz otkrio je recept za pripremu poznatog Big Mac umaka kod kuće.

Svake godine tisuće ljudi traže na internetu - "kako napraviti Big Mac umak kod kuće". Upravo je to potaknulo Haracza, koji je do 2019. bio korporativni kuhar McDonald'sa, da na svom TikTok profilu podijeli vlastitu verziju ovog popularnog recepta.

@chefmikeharacz Former #mcdonalds corporate chef’s homemade #BigMac sauce #recipe. #FYP #Food #Cooking #DIY #Secret ♬ Aesthetic - Tollan Kim

U svom videu Mike započinje s jednom šalicom majoneze, kojoj dodaje četvrtinu šalice slatkog umaka (relish) od krstavca, dvije žlice Dusseldorf senfa i jednu žličicu bijelog vinskog octa. Zatim ubacuje jednu i četvrtinu žličice mljevene paprike, žličicu luka u prahu, žličicu granuliranog češnjaka i osminu žličice bijelog papra.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sve što trebate učiniti jest pomiješati sastojke. Kao što vidite, nema kečapa u ovom receptu, a sama boja dolazi od paprike. Ostavite umak da odstoji barem pola sata prije nego što ga probate – ovo je najbliže originalu što možete postići kod kuće - objasnio je chef.

U drugom videu Mike se osvrnuo na popularan mit da McDonald'sova hrana nikada ne pokazuje znakove kvarenja. Tema je ponovno postala aktualna nakon što je stariji YouTube video pod nazivom "Raspad McDonald'sovih burgera i pomfrita" ponovno privukao pažnju, iako je objavljen prije više od deset godina.

Video prikazuje kako se različiti McDonald'sovi proizvodi raspadaju tijekom nekoliko tjedana. Dok su pomfrit i Big Mac čak i nakon tri tjedna izgledali gotovo netaknuto, drugi proizvodi poput Quarter Poundera i piletine počeli su razvijati plijesan.

POPIS NAMIRNICA Ovo je najbolja i najgora hrana za zdravlje i funkciju bubrega

Mike je objasnio da McDonald's koristi tvari koje usporavaju razvoj plijesni, što pomaže hrani da ostane svježa do dva tjedna u odgovarajućim uvjetima. Nakon tog razdoblja plijesan se ipak počinje pojavljivati, baš kao i kod domaćih proizvoda. Na primjer, kruh će već nekoliko dana nakon isteka roka trajanja razviti bijele i zelene mrlje plijesni, dok će povrće poput salate i rajčice početi propadati na uobičajen način.

Osim toga, Mike je pojasnio da dehidracija igra ključnu ulogu u očuvanju hrane.

- Kada ljudi nađu staru hranu iza sjedala u autu, to je najčešće rezultat dehidracije. McDonald's meso peče do kraja, čime se smanjuje sadržaj vlage i masti - naveo je.

Dodatno, sol koja se dodaje nakon pečenja izvlači vlagu iz hrane, a upravo ta vlaga ključna je za razvoj mikroba, piše The Mirror.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 03.01.2025.

    Odlicno

Komentiraj...
Vidi sve komentare