Nepoznati restorani, namirnice na koje niste navikli, voda iz slavina ali i moguće zarazne stvari u njima najčešći su uzroci neugodnih otrovanja hranom koji turistima lako pokvare put, piše Yahoo Travel.
Kako odmor nije onaj pravi ako nema gastronomskog istraživanja drugih kultura, sve se svodi na sreću i dobro informiranje o mjestima gdje ćete jesti. Osobito oprezni budite kod putovanja u zemlje gdje su takvi slučajevi češći.
Iako je razvijena europska zemlja, Španjolska je destinacija gdje najveći broj turista "zaradi" želučano-crijevne infekcije, pokazala je studija britanske tvrtke Gordon&Slater prema iskustvima više od 2000 turista i njihovim zdravstvenim podacima.
Top 10 zemalja gdje turisti najčešće iskuse otrovanje hranom:
- 1. Španjolska
- 2. Turska
- 3. Egipat
- 4. Grčka
- 5. Francuska
- 6. Italija
- 7. SAD
- 8. Indija
- 9. Maroko
- 10. Tajland