To je to što me zanima!

Otkrivamo zašto maslac uvijek mora biti sobne temperature

Pravilno miješanje maslaca i šećera ključno je za postizanje prozračne teksture kolača. Ovaj proces stvara prostor u maslacu za emulziju masti i vode, što osigurava stabilnu strukturu i laganu teksturu kolača
Vidi originalni članak

U ove hektične dane uoči Božića kad ne znamo što bismo prvo napravili - pospremili stan, pripremili francusku, zamotali darove ili ispekli božićne kolače, dobro dođe svaki savjet koji će nam olakšati pripremu za najdraži blagdan u godini. Donosimo zato odličan savjet bez kojeg bi naši kolači bili puno lošiji, a taj je da u pripremi kolača trebamo koristiti omekšali maslac, odnosno maslac sobne temperature.

ODLIČAN TRIK Evo kako brzo omekšati maslac i to bez upotrebe mikrovalne

Kako pravilno izmiksati maslac i šećer

Pravilno miješanje maslaca i šećera ključno je za postizanje prozračne teksture kolača. Ovaj proces stvara prostor u maslacu za emulziju masti i vode, što osigurava stabilnu strukturu i laganu teksturu kolača. Šećer svojim kristalima fizički pomaže maslacu da zadrži dodatnu tekućinu potrebnu za uspješnu emulgaciju.

Priprema maslaca

Koristite omekšali maslac sobne temperature. Pritisnite ga prstom – trebao bi zadržati udubinu bez pucanja. Ako je prehladan, ostavite ga na sobnoj temperaturi ili ga usitnite na manje komade da brže omekša.

TRIK U KUHINJI Mazanje maslaca na kruh uz pomoć vilice? Evo kako!

Postupak miješanja

Uz nastavak s lopaticom na mikseru, miješajte maslac i šećer srednjom brzinom dok smjesa ne postane svijetla i pahuljasta. Izbjegavajte velike brzine kako bi spriječili stvaranje nestabilnih mjehurića zraka. Povremeno s rubova posude za miksanje postružite smjesu silikonskom lopaticom za ravnomjerno miješanje.

Ako koristite hladan maslac, usitnite ga na komadiće od 1 cm, miksajte dok ne omekša, zatim dodajte šećer i nastavite s receptom. Ova tehnika osigurava savršenu visinu i teksturu kolača, a svaka kreacija bit će lagana i pahuljasta.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mars7 23.12.2024.

    Takav je najbolji

  • N e 23.12.2024.

    U ove hektične 😁 dane i ne stigne do frižidera 😋

  • nocturN0 23.12.2024.

    Da , ne smije biti prehladan jer ne poveže dobro sve sastojke .

Komentiraj...
Vidi sve komentare