Đumbir je bogat eteričnim uljima, kalijem, manganom, bakrom, magnezijem i vitaminom B. Koristi se još od davnina, a njegova primjena je vrlo široka. Pospješuje probavu i ublažava upale, a postoji i dobar razlog zašto biste ga trebali koristiti redovito.
POGLEDAJTE VIDEO:
Koji je najbolji način da ogulite đumbir?
Očigledno, najbolji način bi mogao biti da ga uopće ne gulite.
- Koža đumbira je jestiva, pa guljenje nije potrebno - tvrdi doktor Kanchan Koya.
Prema Koyi, koža zapravo sadrži dva puta više korisnih polifenola od mesa i, što je najvažnije, jedinstvene i različite spojeve. Budući da je koža pomalo vlaknasta, ova tehnika najbolje funkcionira kada koristite đumbir u juhama ili čaju, kada će se đumbir procijediti.
Ako želite oguliti đumbir Koya preporučuje da to radite s žlicom. Sačuvat ćete više đumbira tako što ćete ostrugati kožu s žlicom, za razliku od rezanja nožem.
U ovo doba godine đumbir je savršen za pripremu jela koja će vas zagrijati i pomoći vašem imunološkom sustavu.
- Đumbir nije samo aromatičan dodatak vašem obroku, već se tisućama godina koristi kao sredstvo za umirenje želuca zbog svojih umirujućih biljnih bioaktivnih svojstava - piše praktičar funkcionalne medicine Will Cole.
Koristite ovaj moćni sastojak u juhama, varivima i pićima, piše Mind Body Green.