Kuhana jaja mnogima su omiljeni doručak, a dok kod kuhanja tvrdi nema puno filozofije oko pripreme jer koja minuta više neće napraviti veliku razliku u okusu i tvrdoći, kod meko kuhanih jaja stvari su nešto delikatnije. Naime, mnogima je cilj dobiti savršen kuhan i kompaktan bjelanjak, a da žumanjak ostane tekući.
POGLEDAJTE VIDEO: Trik za guljenje jaja
Australska mama koja se potpisala samo kao Jenny otkrila je svoju recepturu po kojoj njena kuhana jaja ispadnu savršeno meka baš svaki put, prenosi Daily Mail.
Umjesto da koristi lončić i štednjak te jaje skuha u vodi (premda ističe da možete i to učiniti s njenim savjetima za potrebno vrijeme kuhanja), ona koristi sve popularnije pekače za pite i muffine. Jednostavno izlije jaje u njih, uključi pekač u struju - te jaja kuha točno 5 minuta da bi dobila odlično kuhana jaja s tekućim žumanjkom.
Ako pak želi tvrdo kuhana jaja, tada alarm uključi na sedam minuta.
Objavivši poruku u australskoj Facebook grupi posvećenoj dijeljenju lakih recepata, Jenny je rekla da je upotreba aparata za pite najbolji način za kuhanje jaja do željene konzistencije.
- Otkako sam probala ovo, naprosto ne koristim više nikakav drugi način da ih kuham, a ovo je omiljen obrok u mojoj obitelji - istaknula je.
Nakon dijeljenja savjeta na Facebooku, drugi su se obradovali i zahvalili Jenny jer nikada prije nisu razmišljali o alternativnom načinu kuhanja jaja. Jedna je žena također prvi put sama pokušala kuhati jaja u aparatu za pite i bila je 'vrlo zadovoljna' konačnim rezultatom.
'Jaja su bila savršena, ja jednostavno obožavam ovaj stroj ', rekla je.
Aparat za pitu pokazao se kao svestran proizvod jer su tijekom 2020. i lockdowna mnogi u njemu pripremali široku paletu jela. Amaterski kuhari su pomoću spravice napravili pite od pizze, kifle, mrvice i slastice s raznim dodacima.