To je to što me zanima!

Otkrijte trikom od 5 sekundi je li meso pokvareno ili je svježe

Staro meso će biti u krvavoj vodi, tamnije boje ili će biti sivkaste nijanse. Svježe meso se može uočiti i po čvrstoći i prošaranosti, a najbolje je kupovati meso koje je domaće ili iz regije
Vidi originalni članak

Budući da čovjek ne zna koliko dugo meso stoji u hladnjaku u trgovini, postoje neki znakovi koji mogu otkriti je li to meso svježe ili nije. Boja, količina krvave vode i prošaranost bijelim prugama otkrivaju koliko dugo meso stoji.

POGLEDAJTE VIDEO: Kraljica kobasica

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ako meso leži u krvavoj vodi, to znači da je staro - naglasila je Elisabeth Roesicke iz Njemačkog poljoprivrednog centra. A da to vidite, potrebno vam je samo par sekundi da promotrite zapakirano meso.

- Masnoća mesu daje aromu - kaže Roesicke i dodaje da bi kvalitetno meso moralo imati malo unutarmišićne masti, a to se vidi po bijelim prugama nalik venama kojima je meso prošarano.

OPREZNO S KOLIČINOM Crveno meso: Koliko često ga jesti i koje su njegove prednosti

Najbolje je uvijek kupovati domaće svježe meso, ali to nije uvijek moguće, pa je bolje birati meso koje je iz regije, jer ono nije dugo putovalo do trgovine. Osim informacija koje su napisane na pakiranju, treba i dobro pogledati samo meso. 

Boja mesa ovisi o vrsti - teletina treba biti svjetla, ali ne bijela, isto kao i kod peradi. Svježa govedina je srednje crvene boje, ne tamno crvene boje, a svinjetina blijede ružičaste boje.

- Ako vidite nijanse sivog na mesu - bježite - naglašava Roesicke

Čvrstoća mesa je isto jasni pokazatelj svježine, piše Poslovni Dnevnik. Kad prstom pritisnete meso, ako je svježe brzo će se vratiti u prvobitan položaj, a ako je staro, ostati će udubljenje. Površina mesa treba biti blistava. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • tomo1234 10.06.2021.

    Kada bi samo znali pravu istinu o uvoznom mesu plasirani iz raznih rezervi do kada je vrijedilo.Brzi plasman prihvatljiv mamac,sniženje.Kako se obnavljaju hrenovke!Sigurno idu uz uništenje samo šta nisu.Koliko leda ima u čvapama da se dobije na težini,1 ćevap 1,00 kn.Slogan marketinga.Kroz koliko minuta raste broj bakterija u faširanom mesu koje stoji na tacnama za prodaju.Zabluda da su rashladne vitrine čuvar ne razmnožavaju bakterija.Kakva je to fora,a hrvatski meso zaklani u Mađarskoj.Dobre svinje njima a kada u zamijenu

  • MaloZesciTip 09.06.2021.

    Spar ima dobro meso.

  • sarcasmo 09.06.2021.

    Najgore je mljeveno meso. Reciklirano po nekoliko puta i vraćeno u tregovinu i poslije završi u kobasama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare