Sastojci: 600 g krumpira, 300 g šampinjona, šalica kuhanog graška, crvena ljuta papričica, 2 češnja češnjaka, 200 g kuhane šunke, žlica vlasca, sol, papar, 4 žlice maslinova ulja, 2 žlice vinskog octa, šalica kuhane leće
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema: Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte u slanoj vodi. Kuhajte ga 10-15 minuta, dok ne bude polukuhan. Gljive operite i razrežite na četvrtine. Šunku narežite na kockice. Krumpir stavite u cjedilo i dobro ocijedite. Prebrišite ga malo s papirnatim ubrusom. U tavu stavite malo maslinovog ulja te na njemu kratko prepržite češnjak, ljutu papričicu i sitno sjeckani vlasac. Nakon pola minute prženja dodajte šunku. Kad se zarumeni, u tavu stavite kuhani krumpir te leću. Dodajte gljive i pržite još tri-pet minuta, a zatim u tavu stavite ocijeđeni kuhani grašak. Posolite i popaprite, promiješajte i pirjajte sve još dvije-tri minute. Maknite s vatre, izvadite čili papričicu i, kad se salata malo ohladi, dodajte vinski ocat te, prema potrebi, još maslinova ulja.