broj osoba: 6
priprema: 35 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
250 ml džina, 500 ml tonika, 150 g šećera, 2 limuna, 500 g mascarpone sira, 200 ml vrhnja za šlag, 40 g šećera u prahu, 12 piškota
Priprema:
U loncu pomiješajte džin, tonik, šećer te koricu i sok dva limuna. Smjesu kuhajte na srednje jakoj temperaturi dok se šećer ne otopi i zatim podignite temperaturu i nastavite kuhati 3 - 4 minute dok sirup ne postane gust. U posudi mikserom pomiješajte mascarpone, vrhnje za šlag i šećer u prahu. Dodajte 100 ml ohlađene smjese s džinom i nastavite miksati. Ostatak sirupa od džina izlijte u plitku posudu. Pripremite čaše u kojima ćete poslužiti kolač.
Svaku piškotu posebno umočite u sirup i zatim je stavite u čašu. Onda dodajte dvije žlice kreme i ponovite postupak dok ne potrošite sastojke. Tiramisu ostavite u hladnjaku da se potpuno ohladi, a prije posluživanja na kolač naribajte koricu limuna.