Mnogima najdraže bobičasto voće, borovnice, dozrijevaju od lipnja do kolovoza, a moguće ih je u trgovinama pronaći svježe ili smrznute. Koristiti ih možete u različitim slasticama, pekmezima, smoothiejima i drugim obrocima, a iznimno su bogate vitaminima, mineralima i antioksidansima koji čuvaju zdravlje i štite od negativnog djelovanja oksidacije i slobodnih radikala.
POGLEDAJTE VIDEO:
Broj osoba: 6-8
Sastojci: 3 jaja, 100 g šećera, 60 g brašna; krema: 250 g borovnica, 50 g šećera, žlica soka od limuna, pola želatine, 200 ml slatkog vrhnja
Priprema: 45 minuta: Mikserom izradite cijela jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta. Polako dodajte brašno pa izlijte u kalup za torte na 180°C oko 20 minuta. Biskvit ohladite prije nanošenja kreme. Za kremu prokuhajte voće sa šećerom i limunovim sokom, a zatim propasirajte i vratite na laganu vatru. Želatinu pripremite prema uputstvu na vrećici te kad nabubri, dodajte u vruću kremu od borovnica i miješajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađenoj kremi dodajte izrađeno slatko vrhnje i premažite je preko biskvita. Na kraju tortu ukrasite slatkim vrhnjem i svježim voćem.