Na ideju stvaranja šibenske katedrale došli smo još prije godinu dana. Tada je to bila još samo ideja, a u pravu realizaciju smo krenuli početkom ove godine, tražeći i smišljajući kako napraviti kalup te naravno osmisliti okuse. U svemu nas je malo prekinula naša svima poznata korona, ali ujedno nam i dala još na vremenu da usavršimo već zamišljeno - ispričali su autori u razgovoru za Slatkopediju.
POGLEDAJTE VIDEO: Čudesno realistične torte
Osmislili su model katedrale na 3D printeru i poslali ga u zagrebačku tvrtku koja im je izradila kalup.
- Što se okusa tiče, htjeli smo da ne odskaču od samog izgleda i da budu nešto tradicionalno te smo se poigrali okusima kao što su lavanda i maslinovo ulje uz šumsko voće, pistacio te mliječnu čokoladu - pojasnili su iz slastičarnice.
Tradicija kraja ih je i ranije inspirirala, pa tako u ponudi već imaju šibensku kapu.
- Inspiraciju za kolač je bilo jako jednostavno dobiti s obzirom na to da u ponudi već imamo jedan naš tradicionalni slatki motiv Šibenika, a to je šibenska kapa. Jedino logično je bilo da nakon toga imamo i šibensku katedralu. Jako smo sretni sto naši gosti mogu uživati u našoj tradiciji i što su pokazali svoje oduševljenje prema našim novim desertima - poručili su iz Pastry Shopa Yum dodajući kako još ne znaju hoće li se posvetiti izradi drugih tradicijskih motiva.