Upotrijebite alat koji vam dostupan
Sve dok možete pronaći kutiju s alatom, možete otvoriti bocu vina vijkom, odvijačem i čekićem. Zavijte vijak u pluteni čep, a zatim ga uz pomoć odvijača ušarafite. Ostavite otprilike jedan centimetar vijka da viri. Zatim uzmite čekić i pomoću drugog dijela, odnosno pajsera, izvucite vijak i čep iz boce. Ovo najbolje uspijeva s većim vijcima s velikim navojima
Gurnite ga s kuhačom
Drvena kuhača s dugom, tankom drškom savršen je instrument za gurnuti plutu pravo u bocu. Bit će dovoljno malo snage da ga se gurne, a pri tome se neće stvoriti mrvice od pluta.
Upotrijebite zid dok ne popusti
Ako želite bez alata otvoriti svoje vino, zamotajte ga u ručnik pazeći da su obje strane i dno zamotani. Ritmično udarajte dnom boce o (čvrsti) zid, u horizontalnom položaju. Ponavljajte sve dok pluto ne počne više izlaziti iz boce, a zatim ga iščupajte. Samo pazite da je boca dobro obložena ručnikom, u suprotnom biste mogli razbiti bocu i napraviti nered. Umjesto ručnika možete podmetnuti knjigu, ili dno boce ugurati u cipelu, pa njome udarati.
Može poslužiti i cipela
Ako ste zabrinuti zbog oštećenja zida ili vrata, sjednite i stavite bocu naopako između svojih bedara. Čvrsto držite dok ravnomjerno udarate o dno boce cipelom ravnih potplata.
Dodajte pritisak pomoću biciklističke pumpe
Ako u blizini imate pumpu za bicikl, utaknite ju u pluteni čep i počnite pumpati. Dok ubacujete zrak, stvorit će se dovoljan pritisak da čep izleti iz boce.
"Otključajte" s ključevima od automobila
Uzmi ključeve svog automobila i ugurajte pod kutem od 45° u čep, sve dok većina ključa ne bude unutra. Zatim ključ u krugovima povlačite prema gore.
Izvucite ga nožem
Vinski pluto možete izvući bilo kojim nožem. Zabodite ga i pažljivo zakrenite prema gore. Čep će se početi dizati. Jedino, pazite na prste.
Zagrijte cijelu bocu
Ako imate jeftinu bocu vina i želite se zagrijati, pogotovo zimi. Skuhajte malo vode, maknite s vatre i stavite bocu. Čep će polako sam izbiti van.