Umak od rajčice
U redu je držati umak od rajčice u smočnici ako ga još niste otvorili, ali čim ga otvorite, jedino mjesto na kojem ga nadalje možete skladištiti je frižider.
POGLEDAJTE VIDEO:
Dijon senf
Iako ga možete držati u smočnici, okus će mu dulje ostati dobar ako ga držite u frižideru.
Banane
Ako ih držite vani, banane nastavljaju sazrijevati sve dok se ne pokvare. Stoga, kada su taman za jelo, ako ih nećete odmah konzumirati, stavite ih u frižider.
Salame
Isto kao i sirovo meso, salame trebate čuvati isključivo u frižideru.
Čisti javorov sirup
Ne pričamo o sirupima kojima je dodana aroma javora, nego o čistom sirupu od javora. Držite ga u frižideru kako se na njemu na bi napravila plijesan.
Čokoladni sirup
Ukoliko ga držite u smočnici pokvarit će mu se okus, stoga ga radije držite u frižideru.
Klipovi kukuruza
Ako klip kukuruza ostavite na sobnoj temperaturi, on može izgubiti i do 50% svog šećera.
Integralno brašno
Ukoliko ga držite u frižideru znatno kasnije će se pokvariti.
Nezasoljeni maslac
Stručnjaci kažu da se jedino zasoljeni maslac može držati na sobnoj temperaturi, inače riskirate da se u njemu nakupe bakterije.
Pekmez i marmelada
Ukoliko ih nakon otvaranja ostavite na sobnoj temperaturi, morate ih pojesti u roku od dva dana ili riskirate trovanje hranom.
Organski maslac od kikirikija
Ukoliko se radi o kupovnom maslacu od kikirikija, slobodno ga ostavite u smočnici, ali organski svakako držite u frižideru da se ne pokvari.
Svježi začini
Svježe začine stavite u plastične vrećice ili slično i stavite ih u frižider kako bi što dulje zadržali svježinu.
Otvoreno crveno vino
Nakon što ga otvorite i ne popijete do kraja, crveno vino opet začepite i stavite u frižider te popijte sljedeći dan. Hladnoća će usporiti proces oksidacije.
Kokosovo ulje
Ukoliko stoji na sobnoj temperaturi može se pokvariti.
Tortilje
Sklone su plijesni i stoga ih držite u frižideru kako bi što duže ostale dobre za jelo, piše Readers Digest.