To je to što me zanima!

Opasni aditivi u hrani: Otkrijte kako djeluju na vaše zdravlje

Previše sumoporova dioksida u vinu izaziva glavobolju, dok umjetno žuto azo-bojilo u gaziranim pićima i raznim napitcima izaziva poremećaj aktivnosti kod djece
Vidi originalni članak

E102 tartrazin dokazano šteti

Umjetno žuto azo-bojilo dodaje se aromatiziranim napicima i desertima, gaziranim pićima, instant-pudinzima ili konzerviranom grašku. Znanstveno je dokazano da može izazvati poremećaj aktivnosti kod djece, poručuje nutricionistica Sandra Krstev Barać

E220 sumporov dioksid u vinu

Prirodni antioksidans i sredstvo za konzerviranje. Najčešće se koristi u vinskoj industriji, odnosno uz sve vezano uz vino i grožđe. U velikim koncentracijama u osjetljivih ljudi može izazvati glavobolje i migrene, a i koči iskorištavanje vitamina skupine B.

E296 jabučna kiselina

Prirodno sredstvo za reguliranje kiselosti. Smatra se bezopasnom, a hrani se dodaje prema potrebi. Upotrebljava se u džemovima, želeima, marmeladama, u steriliziranim proizvodima voća i povrća, može se dodati krumpiru, margarinu, mastima, majonezi, umacima, grickalicama od krumpira i žitarica, senfu...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • moscow watchdog 08.02.2012.

    Skoro da ne postoji tvornička hrana kojom se ne trujemo. Gledao sam kako se meso u tvornici obrađuje aditivima . Strašno i sigurno nezdravo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare