To je to što me zanima!

Ona ima 22 godine i cimera od 73: 'Nema nikog boljeg, on će mi biti prijatelj za cijeli život'

Dvoje australskih cimera među kojima je razlika u godinama veća od 5 desetljeća tvrde da imaju puno toga zajedničkog. Zajedno provode većinu vremena te imaju zajedničke interese
Vidi originalni članak

Ella Wilson (22) preselila se u Sydney kod umirovljenika Davida Coxa (73) u rujnu 2024., nakon što je neko vrijeme putovala po Australiji. Kaže da je njezin 73-godišnji cimer najbolji kojeg je ikad imala i unatoč velikoj razlici u godinama tvrdi da u njemu ima prijatelja za cijeli život.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako je on od nje stariji čak 51 godinu, tvrde da imaju puno toga zajedničkog — zajedno provode većinu vremena i nikad se ne svađaju.

Saznala je za njegovu sobu preko preporuke — nakon što je jedan gost u kafiću u kojem radi povezao njih dvoje.

Unatoč generacijskoj razlici, Ella tvrdi da je David "najbolji cimer kojeg je ikad imala" — par zajedno kuha, trči i jede sladoled. David čak kaže da ga Ella podsjeća na njegovu najstariju kćer, koja sada ima 45 godina, te je u šali naziva "zamjenskom kćeri."

Ella, kreatorica sadržaja porijeklom iz Engleske, izjavila je da se nikad ne svađaju.

- Živjela sam u unajmljenim sobama prije, ali uvijek sam se osjećala kao da živim u tuđoj kući. Ovdje je sasvim druga priča. Jedini put kad se David i ja ne slažemo je kada mi pokušava dati kekse, iako zna da pazim na prehranu - rekla je Ella.

David, koji je umirovljenik, kaže:

- Iskreno, mislio sam da će to biti pakao, ali iznenađen sam koliko je lako. Naizmjenično kuhamo te imamo nepisano pravilo da jedna osoba kuha jedne večeri, a druga sljedeće.

TURISTIČKI VLAK FOTO Tako je putovala i Agatha Christie: Continental Express krenuo je iz Zadra prema Splitu

Ella je napustila fakultet s 18 godina 2020. kako bi putovala, jer se nije osjećala kao da je "stvorena za život u Velikoj Britaniji." Nakon što je proputovala Španjolsku i Havaje, stigla je u Australiju u siječnju 2024., u početku je planirala ostati tjedan dana.

Nakon što je istekao tjedan dana smještaja, odlučila je ostati u zemlji i živjeti po principu "couchsurfinga".

- Živjela sam u hostelima i boravila na tuđim kaučima cijelo vrijeme - kaže Ella.

- Negdje u kolovozu pomislila sam da se trebam malo smiriti i naći posao. Zaposlila sam se u kafiću, ali i dalje mi je trebao smještaj i tako sam se počela raspitivati - prisjetila se.

Tijekom jedne smjene, Ella je upoznala mušteriju koja joj je rekla da poznaje nekoga tko ima slobodnu sobu.

NEOBIČAN SMJEŠTAJ Izgleda puno bolje nego zvuči - odmorite se u luksuznoj cijevi

Ta je mušterija radila kao skrbnica u skloništu za žene — pomažući osobama pogođenim obiteljskim nasiljem.

Njezin prijatelj David imao je slobodnu sobu i rekao joj da je ponudi ženama iz skloništa koje bi je mogle trebati.

- Primio sam poziv da upoznam tu mladu damu. Mislio sam da se radi o ženi u nevolji, a ne o 22-godišnjoj Engleskinji koja je ovdje turistički. Ja sam 73-godišnji umirovljenik, nisam mislio da će uopće biti zainteresirana za razgledavanje mjesta. Ali, kako se ispostavilo, prihvatila je. Imam djecu s 45, 43 i 37 godina, ali nijedno ne živi blizu mene. A Ella me podsjetila na moju najstariju kćer, obje su jako dobre nogometašice. Vrlo su aktivne i vole zdravu hranu - rekao je David.

- Bila sam u fazi života kada sam se htjela malo smiriti, vježbati i raditi. Znala sam da ću biti malo usamljena u tom razdoblju. David je došao u moj kafić, kratko smo razgovarali, pričali o stvarima koje imamo zajedničko, poput nogometa i trčanja. Odmah smo se složili, a njegova kuća je bila na zaista lijepoj lokaciji - izjavila je Ella.

Ella se uselila kod Davida 9. rujna 2024. Unatoč tome što živi u njegovoj rezervnoj sobi, kaže da uz njega ima osjećaj kao da je kuća napola njena.

Sve dijele, često zajedno vježbaju ili izlaze na sladoled.

- Nisam očekivao da će ovo trajati. Mislio sam da će Ella htjeti ostati nekoliko dana, a onda otići - kaže David.

NEOBIČAN RITUAL 'Cimerica troši 25 rola papira tjedno i stalno štopa odvod. Ne znam više što da radim'

- David mi je pružio nevjerojatan osjećaj ugode ovdje, on je apsolutno najbolji cimer kojeg sam ikad imala. Ne smetamo jedno drugome, volimo zajedno ići na razna mjesta i raditi stvari. Počela sam kao 'backpacker', ali sad imam prijatelja za cijeli život u Davidu - zaključila je, piše NY Post.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • zagorac2 12.10.2024.

    napustila fakultet sa 18 godina ? stvarno svasta, pa kad zavrsis high school imas vec 18.5 godina - ustvari kakovo znacenje ili vrijednost ima ovaj clanak za bilo koga

  • ado2306xy 11.10.2024.

    Eeeeeee moj narode tugo moja što lova radi, niti ga stavi niti ga vadi.

  • vidime 11.10.2024.

    On usamljen, a njoj bio potreban smještaj. Nema tu više od prijateljstva. Ali po komentarima se vidi da neki imaju bujnu maštu 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare