Sastojci:
- 5 jaja
- 1 dcl mlijeka
- 1 srednji poriluk
- 4 kobasice
- 2 veća ili 3 srednja krumpira
- 1 paprika
- ružmarin za ukras
Priprema:
Narežite kobasice kao i krumpir na 3 mm. Nasjeckajte na sitnije komade papriku i poriluk.
Na tavi zagrijte malo ulja i stavite peći prvo kobasice pa krumpir. Pecite dok ne porumene povremeno okrećući jedno i drugo .
Izvadite kobasice i krumpir iz tave, dodajte malo ulja i popirjajte poriluk dok ne omekša. Pri kraju dodajte nasjeckanu papriku i ostavite par minuta.
Izvadite poriluk i papriku i dodajte smjesi krumpira i kobasica. Začinite crvenom paprikom, paprom i soli po ukusu. U smjesu ulijte mješavinu jaja i mlijeka.
Zagrijte tavu s malo ulja i izlijte u nju smjesu za frittatu. Povremeno podignite rubove frittate kako se ne bi prejako zapekli i pecite na tavi dok se sve ravnomjerno ne zapeče.
Stavite na tanjur i po želji ukrasite grančicom ružmarina.