Ovaj recept za pureće batake koristi Prosecco vino, ali bilo koje drugo bijelo vino isto će uspjeti. Obavezno koristite visokokvalitetne batake kako bi dobili najbolji okus tamnog mesa i hrskave kože.
POGLEDAJTE VIDEO:
Recept
Sastojci:
- 6 purećih bataka
- sol
- 25 g crnog papra
- 38 g paprike
- 38 g origana
- 51 g maslaca, omekšanog, plus jedan otopljeni
- 44 ml prosecca ili drugog bijelog vina
Za umak
- 118 ml bijelog vina
- 12 g kukuruznog škroba
- 1 Svježi ružmarin (nije nužno)
Upute:
Do dva dana prije pripreme izvadite pureće batake iz pakiranja i obilno ih posolite. Ostavite ih u hladnjaku dok se koža ne osuši. Kad su spremni za kuhanje, izvadite iz hladnjaka pola sata prije i zagrijte pećnicu na 190 °C
Pomiješajte sol, papar, papriku i origano u posudi. U to utrljajte pureće batake. Pomoću slastičarskog kista batke premažite omekšanim maslacem. Vratite ih na rešetku za pečenje i stavite u tavu za pečenje. Pokrijte folijom. Za to vrijeme pomiješajte rastopljeni maslac i vino.
Nakon 20 minuta otkrijte batake i premažite ih smjesom maslaca i vina. Vratite u pećnicu na još 20 minuta i ponovno premažite smjesom.. Nakon sat vremena provjerite je li meso doseglo 74 °C. Ako nije, vratite ga u pećnicu još 5-10 minuta. Izvadite rešetku iz posude za pečenje i ostavite batake da se odmore 10 minuta.
Stavite tavu za pečenje na štednjak. Umiješajte vino, kukuruzni škrob i ružmarin, neprestano miješajući da se zgusne. Jednom kad umak počne puštati mjehuriće, maknite ga s vatre, procijedite u toplotnu posudu i odmah poslužite s batacima, piše Real Simple.