Kako bi bilo što ukusnije, Cynthia Presser meso marinira u domaćoj mješavini začina koju priprema od čilija, kumina, češnjaka, mljevene crvene paprike u prahu, kajenskog papra i malo šećera koji daje karamelastu notu.
POGLEDAJTE VIDEO:
- Tako marinirane pileće filete ispecite na tavi, izvadite ih pa popržite luk, češnjak i naribani đumbir. Umiješajte mljevene bademe, kokosovo mlijeko ili vrhnje za kuhanje. Vratite piletinu u tavu i poslužite s tjesteninom ili pireom od krumpira - objašnjava postupak Cynthia.
Jedna od njezinih omiljenih marinada je ona od narančina soka i pjenušavog vina jer omekšava meso i daje divnu aromu. Dodaje i med, češnjak, ružmarin te maslinovo ulje.
Kao prilog pečenju Cynthia često poslužuje rižu sa sirom. Kuhanu rižu prelijte bešamelom te pospite sirom. A kada se malo ohladi, umiješajte umućena jaja i krušne mrvice te zapecite u pećnici.
Zapečena riža može poslužiti i kao baza za složence, osobito ako vam je ostalo viška pečene piletine, šunke ili pirjanog povrća.
Kroketi od kuhanog tijesta s piletinom (coxinha de frango) ili kako ih u Brazilu nazivaju radi karakterističnog oblika - pileći batačići, jedno je od jela koje ju je naučila pripremati majka, a osobito su efektni posluže li se uz umake na bazi vrhnja ili jogurta.