To je to što me zanima!

Okusi Azije: Napravite finu juhu s povrćem i kineskim rezancima

Azijske juhe prepune su okusa i začina te bez problema mogu biti i samostalni obrok ukoliko vam se jede nešto na žlicu, što neće preteško pasti na želudac
Vidi originalni članak

broj osoba: 6

priprema: 15 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

1,8 l kvalitetnog povrtnog temeljca, 5 cm svježeg naribanog đumbira, 1 crvena čili papričica, 6 komada nasjeckanog mladog luka, 1,5 žličica kineske mješavine 5 začina, 1 žlica šećera, 1 žlica sweet chili umaka, 1 žlica sojina umaka, 150 g shiitake gljiva, 50 g kineskih rezanaca za juhu s jajima, 1 pak choi, sok od ½ limete, svežanj korijandera

RECEPT DANA Slasne zapečene palačinke sa sirom mogu biti večera i desert

Priprema:

Ulijte temeljac u veliku posudu i pustite da zavrije. Dodajte đumbir, čili, mladi luk, kinesku mješavinu začina, šećer, sweet chili umak i sojin umak te smanjite vatru pa pustite da ključa oko 5 minuta. Dodajte gljive i tjesteninu te pustite da vrije još 3-4 minute, dok se rezanci ne skuhaju. Umiješajte pak choi i sok od limete, kušajte te dodajte soli i drugih začina prema ukusu. Pustite da vrije još 2 minute. Poslužite u zdjelicama, posuto sjeckanim korijanderom. Korijander možete zamijeniti peršinom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare