To je to što me zanima!

Okruglice s kiselim kupusom

Meso pomiješajte s mljevenom paprikom, paprom, soli, sjeckanim lukom i češnjakom, peršinom te u sve rukom umijesite kruh. Rukom dobro izradite smjesu da se svi sastojci sjedine i oblikujte kuglice
Vidi originalni članak

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko sat vremena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Za mesne okruglice namočite kruh u hladnoj vodi i ocijedite ga. Meso pomiješajte s mljevenom paprikom, paprom, soli, sjeckanim lukom i češnjakom, peršinom te u sve rukom umijesite kruh. Rukom dobro izradite smjesu da se svi sastojci sjedine i oblikujte kuglice. Za kiseli kupus u veći lonac stavite kupus, lovor, pire od rajčice i šećer - promiješajte pa prelijte vodom da prekrije sve. Zakuhajte na srednjoj temperaturi. Smanjite temperaturu na najnižu pa dodajte mesne okruglice, poklopite i kuhajte 20 minuta. U manjoj posudi izmiješajte mlijeko i kremasti sir dok se sasvim ne sjedine pa prelijte u lonac s okruglicama i kupusom - promiješajte pažljivo i po potrebi još posolite i popaprite. Poslužite toplo uz pire krumpir.

SUPER RECEPTI Sitni božićni kolači: Od jedne smjese napravite čak 4 vrste

Sastojci:

za okruglice: 450 g miješanog mljevenog mesa, 1 luk, 2 češnja češnjaka, 1 žlica svježeg peršina, 60 g kruha, 1 jaje, 1 žlica slatke paprike, žličica soli, crni paparza kupus: 500 g kiseloga kupusa, 3 lovorova lista, žlica pirea od rajčice, 1 žlica šećera, 2 žlica krem sira, 100 ml mlijeka, sol, papar

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare