Guljenje kore s kuhanog jaja ponekad ide lako, a ponekad zadaje glavobolje. Međutim, sve što trebate napraviti je udariti jaje u stol i 'provozati' ga dlanovima. Pogledajte kako
Vidi originalni članak
Uz ovaj odličan trik, guljenje kuhanih jaja više neće biti toliko naporno kao što se ponekad događa, recimo, ako se bjelanjak ne želi odvojiti od kore pa jaje nakon mukotrpnog guljenja izgleda kao da je došlo s prve linije obrane.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sve što trebate napraviti je u ruku uzeti jaje, udariti njime u stol i provozati ga dlanovima (kao da valjate tijesto). Kora će gotovo sama otpadati s njega.
Pogledajte u videu kako to napraviti:
Starija kuhana jaja lakše ćete oguliti od svježih kuhanih jaja. Ovo se događa zbog zračne ćelije koja postoji između jajeta i unutrašnjosti ljuske, a koja se povećava što je jaje dulje pohranjeno u hladnjaku. Upravo zato starije jaje, nakon što ga skuhate, možete puno lakše oguliti nego svježe kuhano jaje.