To je to što me zanima!

Oduševite ukućane i pripremite quiche od poriluka i pancete

Nakon ručka svoje najmilije razveselite ukusnim quicheom od poriluka i pancete. U njemu može uživati cijela obitelj, a osim što je ukusan, on je i poprilično zasitan
Vidi originalni članak

Jelo je predviđeno za četvero ljudi, a priprema traje oko 90 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO (Suzy Josipović Redžepagić):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

  • 250 g pšeničnog bijelog brašna
  • 250 g poriluka
  • 100 g punomasne goude
  • 120 g maslaca
  • 100 g pancete
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • žlica kiselog vrhnja (10% masti)
  • 4 jaja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

 

’SVETA’ BILJKA Raštika je zelje prvog mraza, a slaže se s keljom i porilukom

Priprema:

Očišćeni poriluk prerezati uzdužno, prokuhati malo u slanoj vodi da omekša pa ga procijediti i narezati na kolutiće. Od brašna, maslaca, kiselog vrhnja, jednog jajeta i soli umijesite glatko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko 1 sat. Nakon toga tijesto razvaljajte u posudu promjera oko 20 cm, tako da i rubovi tijesta oblože stijenke posude.

ODLIČAN RECEPT Napravite tradicionalno irsko jelo od pire krumpira i poriluka

Vilicom nabodite tijesto. Na tijesto najprije pospite nasjeckani poriluk, a zatim sitne kockice suhe pancete, naribani sir te stavite u zagrijanu pećnicu da se malo prosuši. Nakon toga preko pite prelijte smjesu od 3 umućena jaja, vrhnja (netučenog), soli i papra. Po površini možete posuti još malo poriluka. Pecite oko 30 minuta dok ne porumeni.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare