Ono što prvo trebate napraviti je izraditi stoj za pripremu šećerne vune, a za to će vam trebati veća plastična posuda, komad limenke, bušilica, šaraf i matica. Uz to pripremite čekić i čavao za bušenje rupa na limenci.
POGLEDAJTE VIDEO - realistični deserti:
Postupak:
Uzmite limenku, izrežite je, obradite i na njoj izbušite rupe pomoću čavla i čekića kako je prikazano u videu. Potom napravite otvor i na sredini poklopca pa u njega stavite dugačak šaraf i maticu pa sve pričvrstite na bušilicu koja će zapravo okretati cijeli mehanizam.
Kad je uređaj kućne radinosti spreman, vrijeme je da u lončiću rastopite šećer uz dodatak vode - omjer šećera i vode je 3:1. (npr. tri velike žlice šećera na žlicu vode). Kada se šećer rastopi, spreman je za pripremu šećerne vune.
Smjeste improvizirani uređaj u sredinu plastične posude tako da se nigdje ne dodiruju. Potom uspite otopinu sa šećerom u limenku i uključite okretanje. Ubrzo ćete uočiti tanke niti koje izlaze iz rupica na limenki i skupljaju se na površini posude.
Sve detalje pronaći ćete u ovom videu: