Krastavci su osvježavajući sastojak ljetnih salata i laganih sendviča. Vrlo su zdravi i idealna hrana za ljeto, jer sadrže čak 96 posto vode. No, upravo je to jedan od razloga zbog kojih ih je teško skladištiti na dulje vrijeme, jer brzo postanu kašasti.
POGLEDAJTE VIDEO: MAČAK NA SPA TRETMANU S KRASTAVCIMA NA OČIMA
Alice Beer, stručnjakinja za savjete potrošače u emisiji This Morning pričala je o trikovima za skladištenje hrane koji joj produljuju vijek, a jedan od savjeta odnosio se baš na krastavce.
U razgovoru s voditeljima Phillipom Schofieldom i Holly Willoughby, Alice je podigla jedan krastavac: bio je od prošlog tjedna, već prilično kašast, i nije bilo druge nego baciti ga. Alice je razrezala taj krastavac i moglo se vidjeti da je potamnio oko rubova te postao mokar i mljackav.
- Stajao je u jednome od onih plastičnih omota iz supermarketa – kazala je Alice. U idućem kadru izvadila je krastavac koji je stajao u hladnjaku u plastičnoj hermetički zatvorenoj posudici, uz jedan trik: Bio je u vodi kojoj je dodala malo sode bikarbone.
Drugi način čuvanja krastavaca da mu produljite svježinu je umotati ga u papirnati kuhinjski ubrus. Dakle, skinite plastiku u kojoj ste ga donijeli iz supermarketa, operite ga i dobro osušite. Kad se osuše, zamotajte ih u papirnati ubrus, mali ručnik, ili kuhinjsku krpu, i stavite u plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem. Ručnik će upijati višak vlage. No, nemojte potpuno zatvoriti vrećicu, dobro je ostaviti ju malo otvorenu. Naime, krastavcima je potrebna cirkulacija zraka.