Ne mora meso uvijek biti glavni sastojak okruglica da bi bile fine i zasitne - poigrajte se patliđanom i otkrit ćete da je dostojna zamjena mesu, a neki kažu čak i bolja te ukusnija
Vidi originalni članak
Sastojci:
- patlidžan
- 250 g kuhanog graha
- luk
- 200 g pelata
- 3 i 1/2 dl povrtnog temeljca
- 2 jaja
- češanj češnjaka
- sol
- blagi feferon
- papar
- 100 g parmezana
- 200 g krušnih mrvica
- žlica brašna
- 1/2 dl crnog vina
- ulje
- riža za prilog
Priprema:
Na zagrijanom ulju pirjajte sitno sjeckani luk, sjeckani patlidžan i feferon. Nakon nekoliko minuta pirjanja povrću dodajte protisnuti češnjak. Ulijte temeljac, vino, brašno i sve izmiješajte. Začinite solju i paprom. U ohlađenu smjesu dodajte pasirani kuhani grah, jaja, krušne mrvice i parmezan. Ostavite smjesu neka odstoji, pa oblikujte u okruglice.
Stavite ih u uljem premazanu posudu za pečenje, dodajte rajčice i stavite u zagrijanu pećnici na 200°C, oko 20 minuta. Poslužite s rižom.