To je to što me zanima!

Odlične bezmesne okruglice od patlidžana, graha i crnog vina

Ne mora meso uvijek biti glavni sastojak okruglica da bi bile fine i zasitne - poigrajte se patliđanom i otkrit ćete da je dostojna zamjena mesu, a neki kažu čak i bolja te ukusnija
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • patlidžan
  • 250 g kuhanog graha
  • luk
  • 200 g pelata
  • 3 i 1/2 dl povrtnog temeljca
  • 2 jaja
  • češanj češnjaka
  • sol
  • blagi feferon
  • papar
  • 100 g parmezana
  • 200 g krušnih mrvica
  • žlica brašna
  • 1/2 dl crnog vina
  • ulje
  • riža za prilog

Priprema:

Na zagrijanom ulju pirjajte sitno sjeckani luk, sjeckani patlidžan i feferon. Nakon nekoliko minuta pirjanja povrću dodajte protisnuti češnjak. Ulijte temeljac, vino, brašno i sve izmiješajte. Začinite solju i paprom. U ohlađenu smjesu dodajte pasirani kuhani grah, jaja, krušne mrvice i parmezan. Ostavite smjesu neka odstoji, pa oblikujte u okruglice.

Stavite ih u uljem premazanu posudu za pečenje, dodajte rajčice i stavite u zagrijanu pećnici na 200°C, oko 20 minuta. Poslužite s rižom.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • aurea1 21.11.2016.

    valjalo bi probat

  • 779danai4ure 20.11.2016.

    meni su naj ove bezmesne od janjetine s ruzmarinom i šurlice ;-)

  • Judita👥 20.11.2016.

    fino

Komentiraj...
Vidi sve komentare