To je to što me zanima!

Odlična ljetna večera: Pizza od inćuna, mozzarelle i povrća

Ukoliko vam se ne da praviti dizano tijesto, kupite gotovo pa na njega poslažite sve sastojke, kratko pecite i poslužite. Ne morate se strogo držati recepta već dodajte još pokoji sastojak po želji
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1/2 vrećice suhog kvasca
  • 1 čaša mlake vode
  • prstohvat šećera
  • žličica soli
  • malo maslinova ulja
  • 150 g mozzarelle
  • 50 g inćuna iz ulja
  • 1 žličica origana
  • 1 crvena paprika
  • mali poriluk (umjesto poriluka može i brokula).  

Priprema: 

U malo mlake vode rastopite kvasac i šećer te pustite da se digne. U prosijano brašno umiješajte sol, ulijte malo ulja i dodajte  vodu s kvascem. Umijesite rukama meko tijesto, razvaljajte ga i obložite njime dno okruglog ili četvrtastog lima za pečenje koji ste prethodno namastili i posipali brašnom. Pustite da odstoji nekoliko minuta, pa ga nabodite vilicom. 

Tijesto nakapajte s nekoliko kapi maslinova ulja, pa ga premažite pasiranom rajčicom. Po rajčici rasporedite naribanu ili tanko narezanu mozzarellu. Po cijeloj pizzi ravnomjerno rasporedite komadiće inćuna, kockice paprike i ploškice poriluka te posipajte sušenim origanom.   

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Gotovu pizzu narežite na kriške i poslužite vruću uz malo grčkog jogurta. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Nap7 23.07.2022.

    Pizza je zakon

  • 22.07.2022.

    Kakva tijesta po ovoj sparini...🥴

Komentiraj...
Vidi sve komentare