Količina sastojaka idealna je za cijelu obitelj, a priprema ovih tacosa će trajati samo pola sata.
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci:
pileća prsa, 2 režnja češnjaka, luk, avokado, 3 žlice brašna, 4 žlice limunova soka, konzerva kukuruza, prstohvat kajenskog papra, ulje, tortilje, sol, papar, čili po želji, svježi korijander ili peršin
Priprema:
U posudi pomiješajte limunov sok s malo soli, dodajte piletinu koju ste narezali na komade, pa spremite u hladnjak na najmanje sat vremena. U blender ubacite češnjak, čili, luk i svježi korijander ili peršin. Dodajte avokado i povežite sve sastojke u kremasti umak. Po želji možete dodati i malo maslinova ulja.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, papar, kajenski papar i malo soli, pa u tu mješavinu uvaljajte piletinu. Pržite je u ulju od tri do četiri minute sa svake strane. Ocijedite na papirnatim ubrusima. Tortilje lagano zagrijte na tavi, premažite ih umakom od avokada, dodajte piletinu i pospite kukuruzom. Dodajte sezonsko povrće po želji i poslužite toplo.