Sastojci:
- 100 g instant zobenih pahuljica
- 90 g brašna od cjelovitih pšeničnih zrna
- 1 i pol žličice praška za pecivo
- pola žličice cimeta u prahu
- 1/8 žličice soli
- 28 g otopljenog kokosovog ulja ili neslanog maslaca
- 1 veliko jaje, sobne temperature
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 120 ml meda
- 55 g svježih malina, narezanih na kockice
Postupak:
U jednoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. U drugoj umutite kokosovo ulje, jaje, vaniliju i med tako da dobijete glatku smjesu.
Potom u tu smjesu dodajte pomiješane suhe sastojke, dobro promiješajte. Dodajte i maline. Tijesto stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta (ako će se dulje hladiti, pokrijte ga plastičnom folijom).
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i obložite protvan za pečenje masnim papirom. Od tijesta napravite 15 kuglica podjednake veličine i poslažite ih po protvanu tako da ostane nešto mjesta između njih jer će se raširiti.
Pecite ih 13 do 15 minuta. Kada su gotovi, izvadite ih i ostavite da se skroz ohlade na protvanu, prenosi amyshealthybaking.com.
SAVJET: Ukoliko nemate instant zobene pahuljice, već obične - stavite ih nakratko u blender i usitnite. Također, u ove kekse umjesto malina možete staviti što god želite - komadiće crne čokolade, usitnjene lješnjake, grožđice, sušeni ananas...