Ako ste se pitali zašto dinstani luk ima tako intenzivan miris, odgovor leži u sumporu koji se tijekom termičke obrade oslobađa iz njega i proširi zrakom
Vidi originalni članak
Svatko tko rado kuha i jede domaću hranu zna koliko se miris luka tijekom kuhanja zna raširiti po cijelom domu i uvući odjeću, no postoji vrlo jednostavan trik kako smanjiti njegov intenzitet gotovo na minimum.
POGLEDAJTE VIDEO:
Chefovi tijekom dinstanja luka u lonac ubace malo soda bikarbone i šećera. Osim što taj trik smanjuje jačinu mirisa, doprinosi i boljoj teksturi te okusu luka.
Ako ste se pitali zašto dinstani luk ima tako intenzivan miris, odgovor leži u sumporu koji se tijekom termičke obrade oslobađa iz njega i proširi zrakom.
Također, nakon rezanja luka u kožu na prstima se uvuče miris kojeg se potom nije lako riješiti. U tom slučaju posegnite za malo octa, protrljajte njime dlanove pa operite sapunom.