Za ovaj recept vam treba tek nekoliko sastojaka, a osnovu čine zobene pahuljice koje možete kombinirati i sa zobi, kvinojom ili amarantom, piše Mealgarden.
POGLEDAJTE VIDEO: Sedam namirnica koje razbuđuju bolje od kave
Sastojci:
1 i 1/2 šalica zobenih pahuljica
3 žlice ghee maslaca
5 otkoštenih datulja
1/2 šalice badema
1/4 čajne žličice cimeta
1/4 čajne žličice kurkume
1/8 čajne žličice papra
2 šalice kipuće vode
1/2 limenke kokosovog mlijeka
1 čajna žličica javorovog sirupa
Priprema:
Zobene pahuljice fino sameljite u mlinčiću. Na niskoj temperaturi zagrijte maslac dok se ne stvore mjehurići, a zatim dodajte kurkumu i papar. Potom dodajte žitarice i cimet te ih pržite na maslacu oko pet minuta dok ne poprime zlatnu boju.
Dodajte bademe i datulje te pustite da se prži dvije do tri minute, a potom dodajte vruću vodu i dobro promiješajte. Dodajte kokosovo mlijeko, smanjite temperaturu i pustite da kuha na laganoj vatri.
Kuhani obrok poslužite u zdjelici, a kašu možete posuti kokosom, orasima, bučinim sjemenkama, mljevenim lanom, jabukom, bananom i drugim dodacima.