Mliječna staza
Sastojci: 4 šalice mlijeka, šalica slatkog vrhnja, 1 i 1/2 šalica brendija ili burbona, šalica šećera u prahu, žlica ekstrakta vanilije, lizalice
Priprema: Pomiješajte mlijeko i slatko vrhnje. Dodajte prosijani šećer u prahu, brendi i ekstrakt vanilije. Stavite punč u zamrzivač na tri-četiri sata prije posluživanja. Promiješajte, ulijte u šalice i ukrasite božićnim lizalicama od peperminta. Prema želji, za ukras rubove šalica možete umočiti u vodu, a zatim u usitnjene lizalice ili šećer.
Božićna čarolija
Sastojci: 700 ml soka od jabuka, 350 ml piva od đumbira, čaša mineralne vode, 2 čaše burbona, sok 1 limuna, 6 jabuka, štapići cimeta, anis
Priprema: U velikoj zdjeli pomiješajte sok od jabuke, đumbirovo pivo, mineralnu vodu, burbon i limunov sok. Jabuke operite, prepolovite te im izdubite sredinu. Polovice jabuke upotrijebite kao čaše te u njima poslužite punč. Ukrasite štapićima cimeta i anisom. Punč koji ne poslužite čuvajte u zdjeli s kockicama leda kako bi ostao hladan.
Punč od džina i pjenušca
Sastojci: 4 žlice šećera, 180 ml limunova soka, 180 ml džina, 90 ml likera od bazge, 300 ml čaja od kamilice, 250 ml pjenušca, naranča
Priprema: Naranču operite i narežite na kolutove. U zdjeli za punč pomiješajte limunov sok i šećer dok se šećer ne otopi. Dodajte džin, liker od bazge i čaj od kamilice. Pomiješajte i ubacite blok leda u zdjelu. Nadopunite pjenušcem te ukrasite kolutima naranče i štapićem cimeta.
Članak je preuzet iz gastromagazina Skuhatćute.