To je to što me zanima!

Od domaćih rajčica pripremite domaću šalšu za zimu: Evo kako

Vruću šalšu možete pospremiti u sterilizirane hermetički zatvorene posude, koje mogu stajati u hladnjaku više vremena. Posloženu šalšu u staklenkama u tom slučaju zalijte s još maslinova ulja po vrhu
Vidi originalni članak

 Sastojci: 

  • 500 g rajčica
  • luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 4 žlica maslinova ulja
  • sol, papar
  • bosiljak
  • listići svježeg origana
  • žličica i 1/2 smeđeg šećera

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Korak 1: Očistite luk i češnjak te ih sitno nasjeckajte. Rajčice uronite u zavrelu vodu i ostavite nekoliko sekundi. Zatim ih malo prohladite mlazom vode i ogulite kožu te nasjeckajte.

BISTE LI JU POJELI? Koja je najljuća papričica na svijetu? Ove paprike smatraju se najljućim koje možete jesti

Korak 2: U zdjeli na zagrijanom ulju pirjajte luk oko 5 minuta dok ne omekša. Dodajte rajčicu i češnjak. Kad zavrije, umiješajte šećer i pirjajte na laganoj vatri dok rajčica ne omekša, a umak se ne zgusne. Začinite solju i paprom, origanom i bosiljkom.



Korak 3: Vruću šalšu možete pospremiti u sterilizirane hermetički zatvorene posude, koje mogu stajati u hladnjaku više vremena. Posloženu šalšu u staklenkama u tom slučaju zalijte s još maslinova ulja po vrhu.

PRAVILNO SKLADIŠTENJE Skladištenje hrane: Čaj čuvajte jednu godinu, a kurkumu dvije

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bombonijera 13.08.2022.

    dovoljno je smao nasjeckati rajcicu i prokuhati bez ikakvih zacina i kad s eohladi spremiti u male vrecice za zamrzivac i zalediti, vaditi po potrebi kad s epravi neki umak ili pizza

  • Nap7 13.08.2022.

    Salsa s tjesteninom mi je odlicna

  • Hellraiser© 13.08.2022.

    Odličan recept samo mi fali domaća rajčica 😳

Komentiraj...
Vidi sve komentare