To je to što me zanima!

Obrok za cijelu obitelj: Lungić u orašastim plodovima s batatom

U lonac stavite balzamički ocat i crno vino, a kad proključa, dodajte šećer i kuhajte dok se ne reducira (ispari pola tekućine). Ocijedite krumpir, dodajte maslac i izmiksajte štapnim mikserom. Pecite lungić na laganoj vatri od tri do četiri minute sa svake strane
Vidi originalni članak

Ovaj recept dovoljan je za četvero ljudi, a priprema traje oko pola sata. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

U mužaru usitnite pistacije, bademe i timijan s malo maslinova ulja dok ne dobijete pastu. U foliju stavite lungić te ga sa svake strane premažite dobivenom pastom, umotajte i dobro stisnite u foliju te stavite u hladnjak na pola sata. U međuvremenu ogulite batat i izrežite ga na kockice te stavite kuhati u posoljenu vodu dok ne omekša. U lonac stavite balzamički ocat i crno vino, a kad proključa, dodajte šećer i kuhajte dok se ne reducira (ispari pola tekućine). Ocijedite krumpir, dodajte maslac i izmiksajte štapnim mikserom. Pecite lungić na laganoj vatri od tri do četiri minute sa svake strane.

DOMAĆE JE NAJBOLJE Ljetno voće za fine džemove: Donosimo 10 super recepata

Sastojci:

500 g svinjetine, 50 g pistacija, 50 g badema, 30 g šarenog papra, maslinovo ulje, 300 g batata, 100 g maslaca, sol, papar, aceto balsamico, šećer, crno vino

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare