Čak 40-ak vrhunskih restorana i barova ove godine stiže na Fuliranje na Strossmayerovu trgu, prošlogodišnje najbolje zagrebačko adventsko događanje po odabiru posjetitelja na stranicama TZ-a grada Zagreba, koje otvara vrata u četvrtak.
U T&T kućici prošle je godine hit bila sarma u pecivu, a ekipa ove godine priprema još jedan slasni specijalitet - grah s kobasicama u tortilji. Chef Marko Palfi za The Garden Bar & Kitchen pripremio je rolice od patke, a u kućici Veganšpek uživat će se u uštipcima punjenima bakalarom.
Osim egzotičnih okusa, naći će se tradicionalnih hrvatskih, već pomalo zaboravljenih jela. Osim neodoljivih germ knedli, RougeMarin ove godine donosi ‘poderane gaće’, poslasticu od prženog tijesta koju ćete moći isprobati sa sirom i vrhnjem, namazom od čvaraka i ajvara, s pulled porkom, pekmezom od šljiva ili marelica te tučenim vrhnjem...
Punčevi, zimski kokteli, aromatični čajevi i žestice zagrijat će, uz dobro jelo, i dušu i tijelo. Kućica Atelier Kokken nudit će, primjerice, zlatno mlijeko, jedinstveni napitak začinjen kurkumom, cimetom, selekcijom papra i medom. Skandinavske delicije, južnoamerički zalogaji, španjolski slatkiši, austrijski i brojni drugi okusi na Fuliranju vas očekuju sve do 1. siječnja 2019.