To je to što me zanima!

Njoki 'cacio e pepe' s tvrdim sirom će vas oduševiti okusom

Njoke skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite ih, no sačuvaj oko 200 ml tekućine u kojoj su se kuhali njoki. U velikoj tavi zagrijte maslac. Bacite njoke na maslac te dodajte naribani sir
Vidi originalni članak

Za ovo jelo će vam trebati samo 20 minuta vremena, a količina sastojaka navedena u receptu dovoljna je za dvije osobe.

RECEPT DANA Varivo od slanutka i špinata

Sastojci:

300 g njoka, 2 žlice maslaca, 60 g parmezana (ili nekog drugog tvrdog sira), 2 žličica svježe mljevenog crnog papra, 200 ml vode od kuhanja tjestenine

Priprema:

Njoke skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite ih, no sačuvaj oko 200 ml tekućine u kojoj su se kuhali njoki. U velikoj tavi zagrijte maslac. Bacite njoke na maslac te dodajte naribani sir i papar te 150 ml vode u kojoj su se kuhali njoki. Sve dobro promiješajte. Ulijte preostalu vodu (50 ml) prema potrebi i pirjajte. Kušajte. Po potrebi dodatno posolite i popaprite. Poslužite toplo uz zdjelu miješane salate.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Little Reindeer 17.09.2024.

    treba 20 minuta a njoki su gotovi, koliko bi trebalo da sami pravite njoke?

  • H E L L Raiser 17.09.2024.

    U receptu za ovo jelo najvažnije je da sami napravite njoke, razlika između kupljenih i domaćih je ogromna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare