To je to što me zanima!

Njega vrata i dekoltea: Zaštitni faktor je obavezan, kao i kreme za dubinsku hidrataciju kože

Ovaj dio tijela često zaboravljamo, no jednako je važan kao i lice. Otkriva godine jer s vremenom gubi kolagen i svojstvo elastičnosti, stoga su dobre masaže koje potiču cirkulaciju
Vidi originalni članak

Ako je lice sklono borama, na taj način reagirat će vjerojatno i vrat te područje dekoltea. Ovi dijelovi su vrlo osjetljivi, iako ih često pokrivamo. No dolaskom toplih dana, i dekolte ide na sunce.

- Većina ljudi koje vidim u ordinaciji njeguje kožu lica kremama za sunčanje te koristi retinol, no pritom ih zaboravljaju nanijeti na vrat i dekolte - upozorava njujorška liječnica Jennifer MacGregor.

POGLEDAJTE VIDEO: Dnevne i noćne kreme

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ističe da je UV zračenje prisutno i tijekom oblačnih dana, na što često zaboravljamo.

ZA MLADENAČKI TEN Savjeti za korištenje: Kolagen je bolje piti nego mazati na tijelo

- Osim lica, oštećenja od UV zračenja dešavaju se i na vratu te dekolteu. Zato treba nanositi kremu sa zaštitnim faktorom svakodnevno, posebno i kad imate otvorene, dekoltirane majice - podsjeća američka liječnica Michelle Green, piše Martha Stewart.

Osim toga, tu bi bilo dobro uvesti i piling, jer se i na tom području skupljaju nakupine mrtvih stanica kože. Tu su dobri mehanički, ali i kemijski pilizi koji će kožu učiniti glatkom i ujednačenom.

NIJANSIRANJE KOSE Prirodno bojenje: Kana dobro štiti kosu i daje crvenkasti sjaj

Dobro je pritom napraviti masažu, koja će potaknuti cirkulaciju u koži te joj dati na mladolikosti.

- Predlažem formule s hijaluronskom kiselinom koja koži daje blagu notu, izgledat će zdravo i blistavo. Za dekolte i vrat možete koristiti kreme slične onima za lice - savjetuje američka dermatologinja Marisa Garshick.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare