To je to što me zanima!

Njega po mjeri čokoljubaca uz slatki piling, balzam i masku

Čokolada uklanja mrtve stanice, sprječava gubitak vlage i pospješuje obnovu kože što je čini idealnom za suhu i nadraženu kožu, a osim toga čisti i mrlje te akne
Vidi originalni članak

Osim što čuva zdravlje srca i mozga, čokolada je pravi melem za kožu. Ova omiljena poslastica, točnije njezin glavni sastojak kakao, čisti kožu, pospješuje njezinu obnovu i sprječava gubitak vlage pa je možete iskoristiti za piling, masku ili balzam. Idealna je za njegu ispucale, nadražene i suhe kožu, a osim bora briše mrlje i akne te potiče stvaranje kolagena.

Piling za tijelo

Sastojci: 1/4 šalice šećera, 1/4 šalice bademovog ulja, 2 žličice kakaa u prahu ili naribane čokolade  

Priprema: Pomiješajte sve sastojke i spremite u posudicu s poklopcem. Nakon tuširanja, mješavinu umasirajte kružnim pokretima i isperite nakon 10 minuta. Šećer će ukloniti mrtve stanice kože, bademovo ulje će je nahraniti, a kakao će spriječiti isušivanje. 

Maska za lice od čokolade i lavande

Sastojci: 2 žličice mljevene kave, 2 žličice kakaa u prahu ili naribane čokolade, 3 kapljice eteričnog ulja od lavande, 4 žličice mlijeka

Priprema: Izmiješajte sve sastojke u pastu i nanesite na lice i vrat, ali izbjegavajte područje oko očiju. Ostavite masku da djeluje 20 minuta, pa potom isperite mlakom vodom. Kofein iz kave uklanja odumrle stanice i ima učinak zatezanja, lavanda djeluje umirujuće, a mlijeko i kakao hidratiziraju te vraćaju prirodnu pH ravnotežu. 

Balzam za usne od čokolade i naranče

Sastojci: 1/2 žličice kakao maslaca, 1/2 žličice kokosovog ulja, 1/2 naribane tamne čokolade, 1-2 kapljice eteričnog ulja od naranče

Priprema: Pomiješajte sastojke i zagrijte 30 sekundi u mikrovalnoj pećnici na srednje jakoj temperaturi sve dok se maslac ne otopi. Mješavinu ulijte u posudicu i ostavite da se ohladi. Čokolada je idealna za ispucale usne jer briše mrtve stanice kože, a istovremeno hidratizira i potiče obnovu stanica. 

Maslaca za masažu od čokolade i metvice

Sastojci: 1 žličica pčelinjeg voska, 1/4 šalice kakao maslaca, 1 žličica naribane tamne čokolade, 12 žličice bademovog ulja, 1 žličica ulja sezama, 4 kapljice eteričnog ulja od metvice

Priprema: Stavite sve sastojke u posudu i zagrijte 30 sekundi u mikrovalnoj pećnici na srednje jakoj temperaturi sve dok se maslac, pčelinji vosak i čokolada ne otope. Mješavinu stavite u posudu i kružnim pokretima umasirajte u kožu. 

Metvica će potaknuti cirkulaciju, a samim time i obnovu kože, dok će joj sezamovo i bademovo ulje vratiti potrebnu vlagu. Čokolada će pomoći u hidratizaciji i zatezanju kože. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Natia 10.09.2013.

    hm.....vrlo zanimljivo,samo ta cokolada ne bi izdrzala duze od 1 minute na meni

  • 05.09.2013.

    Ja bez 100 g dnevno ne mogu i ubijte me, eto. :)) Ta sam! To mi je minimalna obavezna dnevna doza. Tipicni ovisnik. Najsladje mi je poslije 22h kad cerkica zaspe, onda navalim....kradem joj iz usta!

  • Darth S 05.09.2013.

    tko poslije skida čokoladu, šteta je da se .......:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare