To je to što me zanima!

Ništa se ne baca - od ostatka glazure do superbrzih slastica

Rastopljenom čokoladom punite krafne, prelijte je preko keksa ili biskvita. Ostatke glazure od pravljenja kolača iskoristite za dobivanje novih ili nešto drugačijih slastica
Vidi originalni članak

S viškom glazure valja biti pažljiv. Brzo se suši pa je treba prekriti mokrom krpom i ostaviti u hladnjaku. Ako se stisne ubacite je u mikrovalnu pećnicu ili ostavite na sobnoj temperaturi da ponovno postane tekuća. Ako vam je ostao višak, njome možete ukrasiti kupovne krafne ili obično slatko tijesto.

U zdjelice odvojite po nekoliko žlica glazure, pa dodajte par kapi jestive boje po želji. Ostavite da se osuši i uživajte. Višak glazure može poslužiti i kao malo drugačiji umak na kućnim zabavama. Slatke štapiće poslužite pored zdjelice s glazurom, a dodati je možete i u napitke. Pripremite fini voćni smoothie i dodajte par žlica glazure.

I kupovne kekse možete unikatno ukrasiti viškom glazure, zamotati u prozirni ukrasni papir pa pokloniti, a dobro će se slagati i s voćem. Primjerice, pomiješajte naranče, kivi, jabuke i drugo omiljeno voće pa pomiješajte s glazurom. Ako je potrebno možete dodati još malo šećera. Ohladite u hladnjaku i uživajte u novom okusu. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • montello 19.03.2016.

    mljac ovo je stvarno odličan kolač

  • Eva B. 19.03.2016.

    Ili utocajte prst i liziteeee hahahahahah

  • SA-SU 19.03.2016.

    Ništa ne bi sada eksperimentirao jer sam sit! :))))) Mogao bi nešto slatko, ali samo u maloj količini, onako osvježujuće! :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare